Jdi na obsah Jdi na menu
 


První rande-co dělat a čeho se vyvarovat

První setkání


1. Sraz si dávej na nějakém frekventovaném místě a v takový čas, kdy bude kolem hodně lidí.

 

2. Předem se dohodněte, že se poznáte podle oblečení. Na schůzku si raději vem něco úplně něco jiného. Dotyčný Tě tak nepozná a Ty si ho budeš moci pořádně prohlédnout. Je to sice trochu nefér, ale lepší, než na to pak doplatit.

 

3. Pokud budeš cítit, že je všechno v pořádku, omluv se, že jsi si vzal jiné oblečení třeba proto, že jsi to "staré" nenašla ...

 

4. Pokud zjistíš, že ten druhý není Tvůj typ, co nejrychleji se snaž setkání ukončit. V tomto případě platí - upřímnost nade vše !

 

5. Pokud vycítíš, že jsi tomu druhému napadla do oka, nesnaž se to lámat přes koleno a dej svému protějšku šanci schůzku přijatelně ukončit.

 

Jak na první rande

Už je to tady ! - kontakt s Tvým vyvoleným se vydařil a Ty jdeš na první rande ! Většina prvních schůzek probíhá podle stejného scénáře. Žena i muž se snaží vypadat a mluvit co nejlépe, zkrátka - chtějí se tomu druhému zalíbit. Mnohdy to ale končí fiaskem, protože se nedokáží chovat přirozeně a dělají ze sebe něco, co ve skutečnosti nejsou. Chceš se toho vyvarovat ? Tady jsou rady ...

1. Schůzku si pečlivě naplánuj a snaž se být co nejklidnější.

 

2. Obleč se tak, abys ses cítila jistě a sebevědomě. Nepřeháněj to s makeupem ani s parfémem. V obou případech je nejlepší jen jemný náznak.

 

3. Dívej se tomu druhému do očí a s klidem a rozmyslem si povídejte. Přitom dávej prostor k vyjádření i druhé straně !

 

4. Ideálním prostředkem, jak zaujmout, je humor. Ten totiž spojuje i uvolňuje. Všímejte si, zda se smějete stejným průpovídkám a situacím.

 

5. Nebojte se nadhodit i nějaké choulostivější téma. I podle toho poznáte, jestli se k sobě hodíte.

 

Poprvé a naposled !

Víš, kdy je lepší, aby Tvoje první schůzka byla i tou poslední ?

... pokud jediné téma, o kterém je schopen Tvůj partner mluvit, je jeho předchozí vztah.

 

... když o svém předchozím partnerovi bude mluvit jako o tom nejhorším, který mu jen a jen ubližoval.

 

... bude-li celý večer mluvit jen o sobě, o své práci, o svých zážitcích, aniž by se zeptal na cokoliv Tebe

První rande - co dělat a čeho se vyvarovat

CO DĚLAT

 

*Být uvolněná a pohodová. Prostě chovat se nenuceně a být free. Kazí to atmosféru, když se holka celý večer nervuje, aby něco nepokazila.

 

*Mluvit, mluvit, mluvit. K čemu by mi byla supermodelka z plakátů, když bych si s ní neměl o čem povídat? A navíc - ticho na prvním rande je hroznej trapas...

 

*Umět dívat se mi do očí. Když jí něco povídám, baví mě, když se mi věnuje a kouká mi do očí. Nemám rád stydlivky, které se dívají všude okolo, jen ne na mě.

 

*Být veselá a pozorná. Líbí se mi, když je s ní sranda a máme si co říct. Taky mám rád, když mi umí naslouchat a třeba mi dokáže i poradit.

 

*Chtít se o mně dozvědět co nejvíc. Je fajn mít pocit, že se o mě zajímá, a třeba přijít na to, že máme stejné zájmy. Pak už to jde samo.

 

*Být diskrétní. Je to příšernej pocit, když zjistím, že všechno, co jsem jí na prvním rande důvěrně svěřil, vědí všechny její kamarádky.

 

CO NEDĚLAT

 

*Hrát si na světačku, co všechno ví a všechno zná, nebo se přetvařovat. Líbí se mi, když svoje slabiny dokáže přiznat a třeba je i obrátit v přednost.

 

*Nosit nepohodlné oblečení. Úplně mě vytáčí, když si holka neustále kontroluje, jestli je všechno tak, jak má, nebo když celý večer opakuje, že jí z těch bot bolí nohy.

 

*Mluvit pořád o tom, jaký byl její bývalý. Jsem na to přímo alergický. Když mi říká, jaký byl dokonalý, připadám si trapně. Když povídá o tom, jaký byl hlupák, hned mě napadá, že za nějaký čas by takhle mohla mluvit i o mně.

 

*Být moc silně nalíčená. Je strašný, když chci dát holce pusu, a polovina její rtěnky zůstane na mně.

 

*Jíst jak prasátko. Nepřipadá mi zrovna romantické, když jí polovina večeře vypadne z talíře přímo na stůl nebo do klína.

 

*Pořád mě chválit. Jednou, dvakrát ano. Když mi pochlebuje dvacetkrát během hodiny, začíná mi to být podezřelé...

 

*Spěchat. Nerad se nechávám do něčeho tlačit, a když si holka se mnou začne na prvním rande plánovat velký dům a tři děti, je to pro mě konečná.