Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buď pozitivní

Buď pozitivní!

Dobrá nálada a smích prodlužuje člověku život a je to vědecky dokázané!, musíš ovšem vedět jak na to a umět si dělat radost i z nejmenších věcí :)
 
Když tě lidi kolem se*ou...
Je vědecky dokázáno, že při naštvání spaluješ důležitý vitamin C a někdo kdo tě péruje si tohle určitě nezaslouží. Pokud na tebe někdo křičí, jen poslouchej a mysli si svoje, pokud není chyba na tvé straně nemusíš vůbec být rozmrzelá. Navíc slušný člověk se vždy domluví takže se snaž najít východisko z problému.
Úsměv!
Smích a dobrá nálada prodlužují život, ne vždy je to jednoduché, ale veselo nám může být i z těch nejbanálnějších věcí. Usměj se nad roztomilým miminkem co se zubí v kočárku nebo nad paní s růžovým drdolem a teplákama. Nedoporučuju hlasitý smích s prohnutými zády, kdy by tě mohli podezřívat z užívání návykových látek. Milý smích je brána ke spoustě možnostem a navíc, je příjemně nakažlivý!
Start dne
Když ráno vstaneš s myšlenkami na to, jak se zase celý den pose... tak sotva budeš mít hezký den. Když vstaneš, koukni z okna, pokud je zima a hnusné počasí raduj se, že si teď v pelíšku zatímco někdo spí na ulici, pokud je krásně usměj se a vzdej hold slunci. Ihned si vzpomeň na něco pěkného co tě dneska čeká.
Stanovit body
Pokud nechceš být mrzutá, ale čeká tě jen škola a učení, na každý den si stanov něco milého na co se těšíš. Např. jak uvidíš kámošku, která ti řekne nejnovější drby, jak si ráno zakouříš, jak si dáš na oběd oblíbenou svíčkovou nebo na pátek, až si oddechneš. Tohle pomáhá udržovat dobrou náladu.
Mňam!
Je známo, že čokoláda vyplavuje endorfiny, čímž tě vlastně správně naladí, pokud si nehlídáš linii klidně si užij čokoládu každý den! Obalí ti nervy a budeš moct být pozitivní celý den.
 
Důležité je, že vždycky když se ti něco nedaří nebo je ti smutno, si musíš uvědomit, že vždycky může být líp. Opustil tě kluk? Přijde jiný a třeba bude krásnější nebo bohatší! Pomluvila tě kámoška? Určitě k tomu měla nějaký důvod a bude jí to brzy líto. Nemáš už dost peněz? Najdi si fajn brigádu, která tě bude bavit a pak si užiješ skvělý pocit z utrácení peněz. Každá špatná situace může mít lehké východisko. Stačí jej najít :)