Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co můžeš dělat v hodinách

1) ,Třídaparáda"
Zajímalo by tě na kolikáté místo by tě spolužáci zařadili v jejich žebříčku Nejhezčí baba ve třídě? Tak v nějaké nezáživné hodině uspořádej malou ,,třídaparádu". Napiš pod sebe jména všech holek ze třídy a stupnici, např. nelíbí se mi, normální, moc se mi líbí. Papír slož a nahoru napiš ,,jen pro kluky". Nech to kolovat po třídě. Konečně se dozvíš, jak na tom jsi! Taková ,,Éparáda" se dá vypsat i na kluky - třeba i z vyšších ročníků, na učitele, na předměty,É Však ty už na něco přijdeš!
STUPEŇ ZÁBAVNOSTI: Fakt skvělé rozptýlení!

2) Napiš kámošům z prázdnin
O prázdninách jsi určitě potkala spoustu zajímavých lidiček. Bohužel bydlí na opačném konci republiky nebo v jiném státě. Chvíli před odjezdem z vašeho společného pobytu jste si narychlo vyměňovali adresy a ty jsi všem slíbila, že 100% napíšeš... Přestaň se vymlouvat a až zase nebudeš mít v hodině co dělat, tak napiš alespoň dvoustránkový dopis. Když ti ještě zbyde čas, můžeš si pohrát s obálkou. Škoda ji poslat jen bílou s adresou a známkou, když je na ní ještě tolik místa, ne?
STUPEŇ ZÁBAVNOSTI: Užitečně zabitý čas.

3) Vaše třída: černá na bílém
Taky tě vždy šokují tví spolužáci, kteří jsou schopni vymyslet takové hlášky, že se jim ještě týden směješ? A nemyslíš, že je škoda, aby se na ně zapomnělo? Vezmi si prázdný sešit a piš si do něj věci o své třídě. Všechny ty zajímavé hlášky, rozhovory s učiteli, vaše společné akce, výlety i exkurze, napiš si seznam všech lidí z vaší třídy a ke každému si poznamenej důležité údaje - telefon, adresa, datum narození, sourozenci... Co ty víš, třeba se ti to za deset let bude hodit, až budeš pořádat sraz!
STUPEŇ ZÁBAVNOSTI: Ať žije kronikářka!!!

4) Vymýšlej modely...
Zkus si uvědomit, jaké staré oblečení, které už nenosíš, doma máte. Co takhle z toho nudného bílého trika po bráchovi udělat modýlek, který ti budou všichni závidět? Moje návrhy... Super triko: Volné bílé triko (velikost XXL) připrav o rukávy, celé ho zuž a zkrať. Obarvi ho podle své nálady. Dopředu můžeš přišít číslo vyrobené z kůže. Na boky připni zavírací špendlíky. Originální rifle: Máš rifle po babičce. Odpárej pásek i s knoflíkem, takže ti vlastně vzniknou bokovky. Odstraň jednu či obě kapsy. Nohavice dole rozstřihni až ke kolenům. Udělej po celých kalhotách plno děr, ze kterých vypárej nitě, aby se třepily. Vezmi jehlu a barevnou vlnu a vyšívej. Můžeš třeba obšít ty díry. Pak popadni plno ,spínáčků" a zapíchej je, kam tě jen napadne. Nakonec použij fixy na textil.

5) ...nebo doplňky
Zamysli se, co všechno bys k výrobě takového super doplňku doma mohla najít. Třeba bavlnky, vlnu, korálky, kůži, knoflíky, látky, stuhy, gumičky,... a vyrob si originální prstýnek, náramek, přívěsek, pásek, ozdobu do vlasů,É Zajímavý náramek: vezmi kus látky a ustřihni ho tak, abys ho mohla jednou omotat kolem ruky, šířka záleží na tobě. Na něj připevni korálky, knoflíky, ,spínáčky", bavlnky... Zapínání vyřeš knoflíkem či provázkem. Prosím tě ale! Oblečení ani doplňky si nevyráběj ve škole, tam je jen vymýšlej a kresli na papír.
STUPEŇ ZÁBAVNOSTI: Výborně využitá hodina!

6) Šprtej na další hodinu
Ta nejnudnější varianta, ale jestli máte příští hodinu psát písemku z dějáku a ty ses na něj stihla mrknout jen po cestě autobusem... Zvaž to:-).
STUPEŇ ZÁBAVNOSTI: Poslední zoufalství.

7) Hraj hry
Piškvorky, lodě, země-město nebo třeba obkličování. Tip: Obkličování se hraje na čtverečkovaném papíře, každý máte fixu jiné barvy. Ty třeba začínáš. Uděláš tečku v průsečíku dvou čar, protihráč taky a vašim cílem je obklíčit tečky toho druhého. Není to ale tak jednoduché, protože on se ti v tom snaží zabránit a ještě navíc obkličuje tvoje tečky. Tvým cílem je vytvořit ze svých teček uzavřený obrazec, ve kterém se bude nacházet co nejvíc teček spoluhráče. Ve chvíli, kdy se ti to povede, svoje tečky spojíš (šikmo nebo rovně) a svoje ,území" si vyšrafuješ. Vyhrává ten, kdo má označené území s největším počtem soupeřových teček.
STUPEŇ ZÁBAVNOSTI: Kvalitní nadstandard.